O Speranta Pentru Fiecare!

Asociatia ELPIS partener de diamant in finalizarea proiectului “Camera de stimulare polisenzoriala”

Suntem mandri sa ne numaram printre partenerii de diamant – sponsori in finalizarea unui proiect minunat: Camera de stimulare polisenzoriala – dotare cu instrumente speciale, echipamente si materiale dedicate, astfel incat terapeutii sa desfasoare activitati pentru a stimula simturile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, tactil, vestibular si proprioceptiv).

Aceste instrumente speciale promoveaza activitatea intelectuala si incurajeaza relaxarea in timpul stimularii simturilor copiilor. Aceasta camera de stimulare polisenzoriala aduce semnificative imbunatatiri de comportament pentru copiii cu Autism sau Sindrom Down. Camera de stimulare polisenzoriala a fost dotata cu perdea de lumina, coloana cu bule, covor tactil, un vaporizator care transmite in aer diferite arome. Aceste instrumente vor putea fi folosite in toate domeniile de stimulare a simturilor. Exista, de asemenea, un pat cu apa, deasupra caruia se afla un proiector special pentru stimularea copiilor speciali.

Asociatia Elpis a sustinut proiectul Camera de stimulare polisenzoriala din cadrul centrului scolar pentru Educatie Incluziva “Paul Popescu Neveanu” din Timisoara. In cadrul acestuia, invata copii cu cerinte educationale speciale: copii cu deficienta mintala, cu deficiente asociate (autism, Landown Down, retard motor, hiperkinetism, tulburari socio-afective si comportamentale, retarduri ocazionale, tulburari de limbaj), copii cu tulburari instrumentale si cu dificultati de invatare.

PARTENER PRINCIPAL:

“Multumesc companiei Sky Group, fara de care acest proiect nu ar fi luat nastere si eforturile noastre nu s-ar fi putut concretiza“ –  Liliana Ghibea, psiholog si presedinte al Asociatiei ELPIS.

Nici un comentariu.