O Speranta Pentru Fiecare!

Mulţumiri şi gânduri bune, de la oameni dragi nouă

Spiritul caritabil….. Una dintre cele mai frumoase şi mai înălţătoare stări pe care le poţi trăi este aceea pe care o experimentezi atunci când dăruieşti,  când oferi ceva cuiva din tot sufletul, fără a aştepta nimic în schimb. Aici, la Asociaţia Elpis, ajutăm frecvent copii şi familii care au nevoie de sprijinul nostru, care au nevoie, la un moment dat în viaţă, de un imbold. O facem din toată inima, uneori chiar anonim, ideea care ne uneşte pe toţi fiind aceea că, astfel, vom ajuta un OM să se ridice, să meargă mai departe, să îşi schimbe viaţa în bine. Cum spuneam, nu aşteptăm nimic în schimb;  dar când primim dovezi de afecţiune şi apreciere, nu putem să nu ne bucurăm şi să nu promovăm astfel de gesturi.

Iată, aşadar, ce frumoasă fotografie am primit din partea Andreei, o frumoasă tânără care este aproape de sufletul nostru şi pe care o susţinem constant. Andreea este elevă în clasa a X-a şi, la vârsta la care alţi tineri poate se gândesc la petreceri, cluburi şi baruri, ea a experimentat, din plin, ce înseamnă greutăţile vieţii. Mama ei a ales, cu ceva timp în urmă, să părăsească familia, iar tatăl suferă de o boală gravă şi incurabilă. Cei ce ar fi trebuit să-i fie sprijin Andreei, părinţii, nu mai puteau să o susţină, iar ea era la un pas de a fi nevoită să renunţe la şcoală. Ar fi fost o mare nedreptate, cu atât mai mult cu cât Andreei îi place să înveţe şi doreşte să facă ceva cu viaţa sa. Atunci, în acele momente de cumpănă, cazul ei a ajuns la urechile noastre şi am decis să o ajutăm şi să-i fim alături atâta timp cât va fi nevoie.

„Am aflat povestea tristă a Andreei şi imediat am rezonat cu ea, cu dorinţa ei de a termina liceul şi, de ce nu, de a merge mai departe cu studiile. I-am oferit toată susţinerea necesară pentru a merge la şcoală şi pentru a fi, practic, la fel ca toţi colegii ei. Aşa că, în fiecare lună îi plătim cheltuielile pentru cazarea în internat, îi cumpărăm toate rechizitele şi cărţile necesare la şcoală, îmbrăcăminte, încălţăminte, ba chiar îi oferim o sumă de bani pentru cheltuielile zilnice. Am ajutat-o şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea stării de sănătate, mergând cu ea la un control oftalmologic, absolut necesar, şi contribuind la plata ochelarilor de vedere”, spune Liliana  Ghibea, preşedinte al Asociaţiei Elpis.

Mulţumim, Andreea, pentru recunoştinţă şi pentru gestul frumos pe care l-ai făcut! Ne bucurăm că eşti o tânără deosebită şi suntem mândri că, alături şi de alţi oameni din viaţa ta, am reuşit să punem o cărămidă la baza fundaţiei viitorului tău.

Nici un comentariu.

Nici un comentariu.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.